facebook   twitter  

В сайта има 30  потребителя

© www.TEHTA.com 2024

Сега вземи и на изплащане с  изплащане  на равни месечни вноски

 

Видове стъкла  
Флоатно стъкло Стъкло с идеално гладка повърхност без никакви оптически изкривявания. В съвременното производство това е най-разпространения вид стъкло.
Закалено стъкло Стъкло подложено на специална обработка осигуряваща му повишена здравина при удар и резки спадове на температурите. При разрушаване се надробява на малки парченца без остри ръбове.
Триплекс Ламинирано стъкло. Представлява два или повече слепени със специална смола или фолио листа стъкло. При разрушение стъклата остават залепени за смолата или фолиото. Триплекса не резонира благодарение на конструкцията си, което допринася за по-добрата шумоизолзция.
Ниско емисионно стъкло (Ка) Стъкло с покритие от йонизиран слой благородни метали, което отразява дълговълновия спектър на инфрачервените лъчи и съответно топлината остава в помещението. Това стъкло има както голямо поглъщане, така и голямо отразяване на дългите вълни, а това са вълните от нагревателните уреди. Стъклопакет произведен с нискоемисийно стъкло има до 30% по добри топлоизолационни качества.
Мултифункционално стъкло (4 сезона) помага да се пести енергия и през лятото и през зимата. През лятото разходите за охлаждане намаляват с най-малко 40%, а през зимата разходите за отопление намаляват наполовина
   
Стъклопакети  
glass,стъклопакети за дограма,алуминиева и пвц Габрово

Стъклопакетът това е отделен много важен елемент от прозореца. Той представлява няколко листа стъкло, които са херметически съединени един с друг с помощта на херметик и дистанционер. По този начин между стъклата се образува херметически затворено пространство, което напълно изключва възможността за попадане в него на замърсен въздух. По тази причина стъклопакетът има дълги години живот, осигурява повишена топло и шумоизолация, взломоустойчивост и съпротивляемост на вятър.
Степента на топлоизолация зависи от вида на стъклото, неговата дебелина и разстоянието между стъклата. Необходимите показатели за топлоизолация могат да бъдат по-лесно достигнати чрез специалните стъкла с нискоемисионно покритие. Нискоемисионните т.нар. К-стъкла отразяват до 70% от топлоенергията като не й позволяват да напуска помещението, а освен това отразяват и инфрачервеното излъчване. По този начин през зимата в стаята е топло, а през лятото - прохладно.
При избора на стъклопакет е добре да имате предвид, че той е над 80% от площа на прозореца и ако се налага да правите някакъв компромис, то по-добрия вариант е да не го правите със стъклопакета, а с профила. Така ще бъдете сигурни, че от направената не малка инвестиция ще има ефект.

Стъклопакети дебелина Коефициент на топлопреминаване — колкото са по-малки стойностите му толкова по-малки са загубите на топлина.

бяло флоатно

бяло флоатно/бяло флоатно

4мм

24мм

U = 5.80 W/m2K

U = 2.60 W/m2K

бяло флоатно/ ниско емисийно (К)

бяло флоатно/Мултифункционално

24мм

 

24мм

U = 1.50 W/m2K

 

U = 1.10 W/m2K

бяло флоатно/бяло флоатно/бяло флоатно 32мм U = 1.90 W/m2K
бяло флоатно/бяло флоатно/ ниско емисийно (К) 32мм U = 1.20 W/m2K

 стъклопакет Габрово

Нашият Офис